Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hogy el ne felejtsük soha ezt a náci állatot...
  2023-08-22 22:45:37, kedd
 
 







HOGY EL NE FELEJTSÜK SOHA EZT A NÁCI ÁLLATOT...


Íme a szörnyeteg, aki a világra szabadította a genderideológiát


Nagyon sötét veremben találhatja magát az, aki utánajár John Money munkásságának: bemutatjuk a genderideológia egyik atyját, akire nem nagyon akarnak hivatkozni a mai aktivisták.

Sok szó esik mostanság a genderideológiáról, külföldön és belföldön egyaránt. Egyesek a gyerekekre és a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait hangsúlyozzák a közbeszédben, míg a spektrum másik oldalán azok állnak, akik szerint ez teljesen paranoid gondolkodás, és igazából a genderizmus nem több, mint egy újabb lépcsőfok a fejlődés, a teljes egyéni szabadság felé.

Meglátásunk szerint mindebből fájóan hiányzik egy fontos részlet, mégpedig, hogy

miképp is indult útjára a genderideológia?

Hiszen láthatóan új keletű dologról van szó, sem a történelemkönyvekben, sem a biológiakönyvekben nincs róla szó; és ha vesszük a fáradtságot, azt látni, hogy egy passzust sem találhatunk róla sem a Bibliában, sem az ókori rómaiak írásaiban, sem a középkori iratokban.

Nos, az 1950-es és '60-as évekig kell visszamennünk. Egészen pontosan 1955-ben használta először a ,,gender" kifejezést az új-zélandi születésű, de Amerikában karriert befutó pszichológus, John Money, aki ezzel teljesen külön kategóriát hozott létre a születési nemtől. Az elmélet szerint egyáltalán nem a biológiai markerek határozzák meg egy adott személy nemét, hanem a viselkedési mintázatok. Később ezek kiegészültek olyan, ismerősnek hatható fogalmakkal is, mint ,,genderidentitás", amely a szexualitás belső, egyéni élményének leírására törekszik, vagy mint a ,,genderszerep", ami a férfiakra és nőkre vonatkozó társadalmi elvárásokat foglalja magában.

Money a Johns Hopkins University-n nyitotta meg az első, genderidentitással foglalkozó intézetét. Látható, hogy a mai kor gendermozgalmát milyen mértékben határozza meg John Money gondolkodása, hiszen például az elv, miszerint nem a biológia határozza meg valaki nemét, hanem a társadalom, a szociális környezet, az egyéni érzések, és a többi,

szinte egy az egyben visszavezethető az új-zélandi pszichológusra.

De akkor miért lehet mégis az a benyomásunk, hogy a genderideológia támogatói mintha kerülnék a John Moneyre való hivatkozást? Miért érezhetjük úgy, mintha elfeledkeztek volna róla? Miért nem említik a nevét?

David Reimer tragédiája

Nos, a fenti kérdésekre a választ talán úgy lehetne megfogalmazni, hogy azért, mert Money sajnos nem maradt meg az elméletnél, hanem

elképzeléseit bizony a gyakorlatba is megpróbálta átültetni - katasztrofális eredményekkel.

Money a gender-elméletet először úgynevezett ,,interszex" kisbabákon akarta tesztelni - azaz olyan csecsemőkön, akik (különböző születési rendellenességek következtében) nemi jellegzetességük alapján nem sorolhatóak be kizárólagosan tipikus női vagy férfi kategóriába. Money úgy vélte, hogy ezen csecsemőket a leghatásosabban hormonokkal és különböző műtétekkel lehet kezelni azzal a céllal, hogy valamelyik ,,genderbe" terelje őket. Igazándiból nem számított az, hogy a csecsemőnek milyen nemi szerve van, ehelyett az elsődleges hangsúlyt a választott ,,gender" kapta.

John Money-t azonban nem ez izgatta. Sokkal inkább foglalkoztatta az egészséges nemi jellegekkel rendelkező gyermekek fejlődése: azon elméletét igyekezett bizonyítani, miszerint minden gyermek esetében alakítható és rugalmas a ,,genderidentitás".

A gond persze az volt, hogy ezt szinte lehetetlen volt kivitelezni, hiszen egy épelméjű szülő sem akarta akkoriban, hogy másik neművé transzformálják a gyermekét, ha már makkegészséges.

Ekkor azonban ölébe hullott a kiskapu: David Reimer.

Mint a Rolling Stone magazin írja beszámolójában, Reimer 1965-ben született egy ikerpár tagjaként egy kanadai munkáscsaládba: tökéletesen egészségesek voltak, egészen addig, amíg édesanyjuk észrevette hét hónapos korukban, hogy nehezen vizelnek. Mint kiderült, fitymaszűkületük volt, amely egy körülmetéléssel könnyen kezelhető. Rutinműtétnek kellett volna lennie, azonban David esetében ez tragikus következményekkel járt: egy műhiba következtében David szinte teljesen elvesztette péniszét, ahogy a szüleivel konzultáló egyik orvos fogalmazott, ,,sosem fog tudni házas életet élni, és normális szexuális kapcsolatot létesíteni". Az orvosok a rekonstrukció lehetőségét is kizárták. A Reimer szülők kétségbe estek, nem tudták mitévők legyenek, mindenhol megpróbáltak segítséget kérni, de senkitől sem kaptak. John Money-t egy televízióműsorban látták, és

annyira hatással volt rájuk a pszichológus karizmája, hogy végső kétségbeesésükben felvették vele a kapcsolatot.

Money pedig ezzel tökéletes ,,tesztalanyhoz" jutott: David ugyanis - ellentétben az interszex csecsemőkkel - egy olyan gyermek volt, aki egyértelműen egy fiú nemi jellegeivel rendelkezett, ikertestvére, Brian pedig továbbra is teljesen egészséges volt - azaz ő lehetett a ,,kontrollcsoport" a kutatás során. Fontos leszögezni, hogy mire Reimerék először, 1967-ben meglátogatták Money-t, a pszichológus már egyfajta szaktekintélynek számított az Egyesült Államokban a ,,gender rendellenességek" témájában. A szülők úgy gondolták, a pszichológus normális életet biztosíthat Davidnek, csak épp lányként.

Money pedig agresszíven nyomult: arról győzködte a szülőket, hogy Davidnek teljes klinikai kasztráción kell átesnie, és női nemi szervet kell neki műtéti úton kreálni, 11-12 éves korától pedig női hormonkezelést kell kapnia.

David ekkor mindössze 22 hónapos volt, de már indult a tortúra.

Szülei John Money utasítására úgy nevelték őt, mintha kislány lenne: Brendára nevezték át, lányos ruhákba öltöztették, babaházat ajándékoztak neki. Szinte senki nem tudott arról, mi is ,,Brenda" pontos háttértörténete, még Brian is abban a hiszemben cseperedett, hogy kishúga van.


David Reimer, miután megszabadult Moneytól. Forrás: Wikipédia





A gépezetbe azonban hiba csúszott, David viselkedése ugyanis nem mutatta a ,,kísérlet" sikerét. Nem fogadta el például, amikor anyja ki akarta sminkelni, a lányos ruhákat mindig letépte magáról, az iskolában fiúként viselkedett, ami miatt az osztálytársai csúfolták, tanárai pedig problémásnak vélték.

Ennél azonban sokkal szörnyűbbek voltak az éves vizitek John Money-nál, amikor is megvizsgálta az ikrek szexuális fejlődését. A pszichológus hatéves koruktól (!) kezdődően a szexuális fantáziáikról és vágyaikról faggatta a gyermekeket, valamint meztelen gyerekekről és szexelő felnőttekről mutatott nekik fotókat.

Más alkalmakkor arra utasította a gyerekeket, hogy vetkőzzenek le, és nézzék egymás nemi szerveit. Money gyakran 5-6 kollégáját is behívta a ,,vizitekre", máskor pedig képeket készített.

Gyakran arra utasította a testvérpárt, hogy imitáljanak közösülést,

amikor pedig erre nem voltak hajlandóak, üvöltözni kezdett velük egy másik beszámoló szerint.

Reimer egy későbbi interjúban elmesélte, hogy nagyon hamar rettegni kezdett a vizitektől, ám a legrémületesebb az volt, amikor közeledett a nyolcadik születésnapja. Money ugyanis ekkor akart további műtéteket végrehajtani Reimeren, hogy ,,női nemi szervét" befejezze. Meglehetősen ellentmondásos, mindenesetre az új-zélandi pszichológus nem hitt abban, hogy a pszichológiai nemváltás lehetséges teljes fizikai nemváltás nélkül.

Money ekkoriban kezdett befutni. Az ikreken végzett, színfalak mögött dermesztő kísérleteket publikálta, a média felkapta, és a siker az ölébe hullott.

A Reimer-fivérek azonban ezt egész másként élték meg,

a kamaszkorhoz közeledve David egyre inkább elidegenedett saját testétől.

Maga Money is arról számolt be, hogy a hormonterápia puszta említésétől is David intenzív pánikrohamot kapott, a pszichológust azonban ez sem állította meg - mindenképp meg akarta műteni Davidet, ezért még egy transszexuális férfit is fel akart bérelni, hogy beszéljen a fiúval, hátha ,,jobb belátásra" tudja bírni.

A rengeteg tortúra végül egy 1976-os incidensben csúcsosodott ki, amikor is David nemes egyszerűséggel felrohant a klinika tetejére, és azzal fenyegetőzött, hogy a mélybe veti magát, ha még egyszer látnia kell Money-t.

Ez volt az utolsó alkalom, hogy a fiúk a klinikára mentek vizitre. Money ezek után még egyszer meglátogatta a Reimer családot 1979-ben, ekkor az ikrek a pincében bújtak el az orvos elől. Ezután David soha többet nem látta a pszichológust.

S amint a fiú kikerült Money hatása alól, megízlelte a szabadságot: tizenhatodik születésnapjára elhagyta a ,,Brenda" nevet, melleit műtéti úton eltávolíttatta, és férfi hormonokat kezdett szedni.

De Money ,,munkásságának" hatása sajnos élete végéig kísérte Davidet, 21 éves kora előtt kétszer próbált meg véget vetni életének.

1990-ben kezdtek csak el végre éledezni a remények David számára, amikor megházasodott, és nevére vette nejének három gyermekét.

Ebben az időszakban kezdett csak Money kísérleteinek sötét, embertelen oldala szivárogni a nyilvánosság felé.

A pszichológus riválisa, valamint Reimer egykori pszichiátere összefogtak, és 1997-ben megjelentették tanulmányokat, amely cáfolta Money azon meggyőződését, miszerint a csecsemők ,,semleges genderűek" lennének. Kimutatták azt is, hogy kezelései több kárt okoznak, mint hasznot, és Reimer volt az élő példa.

David Reimer számára azonban már túl késő volt. 2002-ben ikertestvére öngyilkos lett, túladagolta magát antidepresszánsokkal, felesége pedig rövidesen benyújtotta a válókeresetet. David 2004-ben véget vetett életének:

38 éves volt, de ezalatt az idő alatt döbbenetes kínokat kellett átélnie.

John Money 2006-ban hunyt el, több mint hatvan kitüntetéssel ékes karrierje után életének a Parkinson-kór szövődményei vetettek véget 84 éves korában.

Nyitóképen: John Money. Fotó: Wikipédia

Forrás: mandiner.hu


Link








A genderideológia pusztító következményei

Link



Pszichológusok a genderideológia szolgálatában

Link



Külföldi szövetségesek, ,,civil" szervezetek segítik a genderideológia fantomjával hadakozó kormányt

Link



Újabb kísérlet zajlik a genderideológia törvényesítésére

Link



Az iskolák után kezdődik a munkahelyek érzékenyítése is

Link








 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Címkék: rendellenességek, szaktekintélynek, fitymaszűkületük, genderideológiát, törvényesítésére, jellegzetességük, kontrollcsoport, gendermozgalmát, genderideológia, visszavezethető, legrémületesebb, születésnapjára, háttértörténete, leghatásosabban, genderidentitás, transzformálják, körülmetéléssel, pszichológusok, hormonkezelést, eltávolíttatta, pszichológusra, makkegészséges, transszexuális, foglalkoztatta, katasztrofális, megjelentették, munkáscsaládba, beszámolójában, ellentmondásos, következményei, egyszerűséggel, pszichológust, hormonterápia, születésnapja, pszichológiai, elidegenedett, világra szabadította, genderideológia egyik, mentális egészségre, spektrum másik, újabb lépcsőfok, teljes egyéni, fontos részlet, ókori rómaiak, középkori iratokban, új-zélandi születésű, születési nemtől, elmélet szerint, biológiai markerek, adott személy, viselkedési mintázatok, szexualitás belső, HOGY EL NE FELEJTSÜK SOHA EZT NÁCI ÁLLATOT, John Money, Johns Hopkins University-n, John Moneyre, David Reimer, John Money-t, Rolling Stone, Egyesült Államokban, Szülei John Money, John Money-nál, Maga Money, Ezután David,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Beney Zsuzsa - Tavasz  képre írva  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Kellemes esti időtöltést  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Föld napja április 22  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Ma  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Esti kép  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Volt egy...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Amit átélünk,  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Környezetvédelem  Esti kép  A könnyek összegyűjtése  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Gábor Dénes gondolata  Egyszerűen  A föld szépségéért  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Emlék  Vannak arcok  Irgalom és ítélet  Különös!  Minden gyerek jó.  802 esztendeje, 1222. április ...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Életművészet  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Aki szeret, annak senki sem id... 
Bejegyzés Címkék
világra szabadította, genderideológia egyik, mentális egészségre, spektrum másik, újabb lépcsőfok, teljes egyéni, fontos részlet, ókori rómaiak, középkori iratokban, új-zélandi születésű, születési nemtől, elmélet szerint, biológiai markerek, adott személy, viselkedési mintázatok, szexualitás belső, biológia határozza, szociális környezet, egyéni érzések, új-zélandi pszichológusra, genderideológia támogatói, fenti kérdésekre, választ talán, gender-elméletet először, leghatásosabban hormonokkal, csecsemőnek milyen, elsődleges hangsúlyt, választott &#8222, egészséges nemi, gond persze, épelméjű szülő, ikerpár tagjaként, kanadai munkáscsaládba, körülmetéléssel könnyen, műhiba következtében, szüleivel konzultáló, rekonstrukció lehetőségét, televízióműsorban látták, pszichológus karizmája, interszex csecsemőkkel, olyan gyermek, kutatás során, pszichológus normális, hiszemben cseperedett, gépezetbe azonban, lányos ruhákat, iskolában fiúként, osztálytársai csúfolták, éves vizitek, ikrek szexuális, pszichológus hatéves, szexuális fantáziáikról, másik beszámoló, későbbi interjúban, nyolcadik születésnapja, új-zélandi pszichológus, pszichológiai nemváltás, ikreken végzett, média felkapta, ölébe hullott, kamaszkorhoz közeledve, hormonterápia puszta, pszichológust azonban, transszexuális férfit, rengeteg tortúra, 1976-os incidensben, klinika tetejére, mélybe veti, utolsó alkalom, klinikára mentek, pincében bújtak, orvos elől, remények David, időszakban kezdett, nyilvánosság felé, pszichológus riválisa, csecsemők &#8222, genderideológia pusztító, genderideológia szolgálatában, genderideológia fantomjával, genderideológia törvényesítésére, iskolák után, munkahelyek érzékenyítése, rendellenességek, szaktekintélynek, fitymaszűkületük, genderideológiát, törvényesítésére, jellegzetességük, kontrollcsoport, gendermozgalmát, genderideológia, visszavezethető, legrémületesebb, születésnapjára, háttértörténete, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5459
  • e Hét: 25278
  • e Hónap: 65099
  • e Év: 242974
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.